Procedura za uvođenje gasa

Uvođenje gasa u domaćinstvo objašnjeno u par koraka

Procedura za uvođenje gasa

Procedura za uvođenje gasa

– Uvođenjem prirodnog gasa u vaše domaćinstvo odlučili ste se za ugodno ekološko i ekonomično grejanje, dobijanje tople sanitarne vode i pripremanje hrane.

– Budući da je prirodni gas u smeši sa vazduhom eksplozivan, prilikom uvođenja gasa u domaćinstvo mora se poštovati utvrđena procedura i primenjivati se određeni tehnički propisi.

Procedura za priključenje na gasnu mrežu je izuzetno laka i sastoji se iz nekoliko koraka

1. Prvi korak predstavlja odlazak u prostorije JP „Gas“ koje se nalaze u Temerinu,ulica: Novosadska 421 i gde se podnosi zahtev za energetsku saglasnost i tehničke uslove.
2. Drugi korak predstavlja sklapanje Ugovora o izgradnji priključka.
3. Treći korak je da ovlašćeno lice iz JP ”Gas” Temrin određuje položaj KMRS na Vašoj kući i izdaje odobrenje za priključenje, u roku 3-10 dana distributer vrši ugradnju priključnog štapa do 20 metara u domaćinstvo od uličnog voda i isporučuje KMRS potrošaču u zavisnosti od vremenskih uslova.
4. Četvrti korak predstavlja onaj gde ovlašćena projektantna kuća radi projekat UGI (unutrašnja gasna instalacija) i podnosi na overu u prostorije JP ”Gas” Temerin.
5. U petom koraku preko ovlašćenog izvođača radova radi se unutrašnja gasna instalacija (UGI), koju izvođač radova prijavljuje na tehnički pregled u JP ”Gas” Temerin i donosi na uvid potrebnu dokumentaciju za tehnički prijem.
6. Zatim, u šestom koraku potrošač sklapa Ugovor o potrošnji gasa sa distributerom, JP „Gas“ Temerin.
7. U završnom koraku ovlašćena lica distributera vrše tehnički pregled i puštaju gas u domaćinstvo.